Divu gadu garantija ★ Prece ir veikalā ★ Izsūtīšana uzreiz ★ Pilns elektrotransporta serviss
June 05, 2019 Citi
861 2

Vai ar elektroskūteri var braukt ziemā?

Elektrotransporta izmantošanas īpatnības ziemā

Ziema, pirmkārt, asociējas ar aukstumu un dubļiem. Dotie kritēriji atstāj tiešu iedarbību uz vieglumu un elektroskūtera izmantošanas vienkāršību ziemā. Pirmkārt, tas attiecas uz akumulatoru, kas daudz ātrāk izlādējas salīdzinājumā ar vasaras periodu. Paātrināta akumulatora izlāde skaidrojama ar to, ka mīnusu temperatūrā baterija daudz ātrāk zaudē savu enerģiju. Turklāt, ziemā ierīce atrodas stresa situācijā mitruma dēļ.

Svarīga nozīme izmantojot tamlīdzīgu transportlīdzekli ziemas laikā ir profesionālā vadītāja sagatavošanās. Ātra kustība pa slidenu virsmu pieprasa atbildīgāku pieeju, kā arī pasīvās aizsardzības sistēmas. Ja visu prasmīgi pārdomā, tad var nepārdzīvot par savu drošību un ar pārliecību izmantot elektrisko skūteri ziemas laikā.

Cilvēki, kas brauc ar agregātu ziemā, apgalvo, ka tā ir visai interesanta un aizraujoša nodarbe. Bet ja pareizi veic priekšdarbus, tad ierīce varēs parādīt sevi no pilnīgi jaunas puses.

Sagatavošana izmantošanai ziemā

Lai elektriskā skūtera izmantošana ziemā būtu droša un efektīva, ir pareizi jāveic priekšdarbi. Pateicoties tam ierīce varēs stabili strādāt pat visbargākajos nosacījumos, kaut arī sākotnēji tas pavisam tam nav paredzēts.

Pirmkārt, ir jāpievērš uzmanība agregāta spējai turēties un braukt pa slidenu un aizsnigušu virsmu. Spēju pārvarēt sniegu iespaido riteņu diametrs. Vislabāk izvēlēties skūterus, kas atšķiras ar maksimālu diametru un plašiem protektoriem, jo tāda ierīce varēs bez problēmām turēties uz sniega. Turklāt, stabilam darbam bargos nosacījumos būs vajadzīgs jaudīgs akumulators.

Profesionāla elektroskūtera sagatavošana izmantošanai ziemas gadalaikā ietver sevī sekojošus posmus:

1.Elektrisko ķēžu aizsardzība no mitruma iedarbības. Te viss ir visai vienkārši, ja skūteris jau tika izmantots vasaras laikā, tad ar tamlīdzīgiem pasākumiem īpašniekam nācās saskarties. Pirmkārt, nepieciešams parūpēties par akumulatoru daļas aizsardzību, lai tajā nenonāktu ūdens. Tāpat vajag nodrošināt displeja, korpusa un pārvaldes elementu aizsardzību. Ideāls risinājums ir silikona hermētiķis, kuru var iegādāties par labu cenu;

2.Riepas šipošana. Speciālisti neiesaka ziemā braukt ar vasaras riepu, jo tas nesniegs nekādu baudu, kā arī var negatīvi ietekmēt drošību. Galvenā šipošanas priekšrocība ir tajā, ka to var izdarīt pat mājas apstākļos.

Elektriskā skūtera ekspluatācijas procesā ziemas laikā ir jāsaprot, ka tas ir saistīts ar augstiem riskiem drošības jomā. Riski ir iespējami ne tikai pašam vadītājam, bet arī apkārtējiem cilvēkiem. Vienmēr ir vērts būt maksimāli uzmanīgam vadot, īpaši izbraucot uz ceļa. Svarīgākais ir tas, ka vadītāji parasti neuztver nopietni skūteru vadītājus un neuzskata, ka viņi var ātri izbraukt uz ceļa.

Protams, spēcīgā salā izmantot elektrisko skūteri nesanāks. Minimāli pieļaujama temperatūra var variēt atkarībā no elektroskūtera modeļa, tomēr parasti tā nav zemāka par -10С. Ja ārā ir bargs sals, tas izraisīs ātru skūtera iziešanu no iekārtas.

Arī monorītenis piemērots braukšanai ziemā – pieredzējušas rokās

Tādējādi, braukšana ar elektrisko skūteri ziemā sniedz daudz baudas un ļauj pilnā mērā izmantot tamlīdzīgas ierīces iespējas. Tomēr, lai braukšana būtu maksimāli komfortabla un droša, skūteris ir iepriekš jāsagatavo ekspluatācijai ziemas gadalaikā.

Komentārs

Citi raksti

October 05, 2019
497 2
Citi
Ceļotājs-uniciklists
Šodienas mes neesam palaiduši garām iespēju satikties ar ceļotāju no Francijas Tomassu, kurš plāno apceļot visu Zemi ar savu uniciklu.
Lasīt
July 06, 2020
484 2
Citi
Tagad mēs esam oficiālais Joyor dileris!
Tagad mēs esam oficiālais Joyor dīleris!
Lasīt